Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Friesland kiest voor twee epd-leveranciers

GGZ Friesland is een bijzondere samenwerking aan gegaan met twee innovatieve ICT leveranciers: Careweb en Code24
Fotolia

Hielko Ophoff, informatiemanager bij GGZ Friesland: ‘We hebben voor een ‘Best of Breed Systeem’ gekozen door aanbieder Careweb samen met Code24 te gaan gebruiken voor ons Elektronisch Patiëntendossier (epd). Careweb is ijzersterk in de registratie, validatie en declaratie van ons brede zorgaanbod. Code24 gebruiken we al en biedt een zeer uitgebreid en modern zorginhoudelijk pakket voor onze hulpverleners. Deze samenwerking van ICT systemen biedt ons het beste van twee werelden.’

Zorginhoudelijk
Eind dit jaar gaat GGZ Friesland met de nieuwe combinatie werken en zullen de bedrijfsvoering en de hulpverleners worden geïnstrueerd. Martin van der Meer van Code24, geeft aan dat GGZ Friesland al naar tevredenheid gebruikmaakt van een groot aantal EPD onderdelen van Code24, zoals  rapportages, laboratorium ordering en uitslagen, somatische controles, rehabilitatieplannen, verpleegplannen en cliëntenportaal. Al meer dan 1200 medewerkers van GGZ Friesland werken in mConsole, het zorgverlenersportaal van Code24, en zijn enthousiast over de gebruikersvriendelijkheid. Alle data wordt opgeslagen in een geavanceerde medische database met de naam Base24, ook een product van Code24. Deze database werkt conform de openEHR-standaard.

 Financiëel
Careweb is een snelgroeiende softwareleverancier in de ggz en gemeentelijke zorg. Het staat bekend om de strikte financiële afhandeling van de geleverde zorg en om zijn gebruiksvriendelijkheid. Sybren Kikstra, directeur van Careweb: ‘Met de integratie van Code24 kunnen we klanten echt een ‘State of the art’ ICT-oplossing aanbieden. Er zijn buiten dat, voor de zorgaanbieder ook minder risico’s vergeleken met traditionele softwarepakketten omdat er soms sprake kan zijn van een ‘vendor lock-in’. Wij zijn nu de beste op ons gebied en we moeten zorgen dat we ons steeds blijven verbeteren. Gelukkig vinden onze mensen dat ook het mooiste om te doen.’

Declareren
Door de striktheid van de financiële afhandeling beschikt het als enige software leverancier in de GGZ branche over een ISAE3402 type 2 verklaring die aantoont dat hetgeen dat geregistreerd is ook daadwerkelijk zorgt voor een declaratie die volgens de regelgeving klopt.

Dossier epd
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.