Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie GGZ WNB en Emergis op lange baan

GGZ WNB en Emergis tekenen voorlopig toch geen intentieverklaring voor een fusie. Dat laten de organisaties vandaag in een persbericht weten. De ggz-aanbieders onderzoeken al sinds medio 2016 de mogelijkheden voor een fusie.
klokfotolia400.jpg
Foto: Fotolia

GGZ WNB en Emergis zijn medio 2016 in gesprek gegaan om de wenselijkheid en haalbaarheid van een mogelijke samenwerking te verkennen. Deze verkenning, die als doel heeft te komen tot een intentieverklaring inzake het onderzoek naar een mogelijke fusie, kan nog niet worden afgerond, zo melden de partijen. GGZ WNB heeft niet de ‘juiste fianciële randvoorwaarden’.

Meer tijd
In de persverklaring staat: ‘Bij GGZ WNB lopen nog gesprekken met verschillende partijen om te komen tot de juiste financiële randvoorwaarden; dit heeft meer doorlooptijd nodig. Dit heeft Emergis en WNB doen besluiten op dit moment geen intentieovereenkomst aan te gaan. GGZ WNB en Emergis blijven in gesprek om te bekijken of er op deelterreinen kan worden samengewerkt. Beide partijen zijn van mening dat samenwerking voordelen kan bieden voor de kwaliteit van de geestelijke gezondheidszorg en ondersteuning aan patiënten en cliënten in Zeeland en West-Brabant. Een krachtenbundeling helpt om een breed zorgaanbod met specialismen aan te bieden, biedt groei- en ontwikkelingskansen voor medewerkers en zorgt voor efficiencyvoordelen.’

Dossier concentratie en netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.