Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGzE en CZ sluiten meerjarencontract voor versnellen e-health

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Om e-health te implementeren en breed in te zetten, heeft GGzE een meerjarenafspraak met CZ gemaakt. ‘GGzE is de eerste grote GGZ-instelling die e-health op deze wijze structureel onderdeel maakt van haar patiëntenzorg’, aldus Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter van CZ.
e-health
Ondertekening Marie-Louise Vossen (GGzE) en Wim van der Meeren (CZ). Foto: Bram Saeys

GGzE, werkzaam in Eindhoven en omstreken, wil e-health de komende jaren breed inzetten om ggz-cliënten meer regie te geven. De meerjarenafspraken maken het mogelijk om gepersonaliseerde zorg in de ketens na te streven. Door middel van de digitale toepassingen willen CZ en GGzE een impuls geven aan de autonomie en keuzevrijheid van de cliënt.

Financiële ruimte e-health

GGzE krijgt van CZ financiële ruimte om innovatie door te voeren. Zo kan de toepassing van digitale zorg verder uitgebouwd en versneld worden. ‘Samen met CZ en andere stakeholders willen we vooral de toepassing van e-health de komende jaren gaan versnellen. De afspraken maken dat mogelijk’, aldus Marie-Louise Vossen, bestuurder bij GGzE.

De samenwerkende partners menen dat de inzet van digitale toepassingen en de toenemende eigen regie tot meer tevredenheid over de behandeling en ondersteuning bij de cliënt leidt. ‘Het is onze overtuiging dat mensen gelukkiger zijn als ze architect kunnen zijn van hun eigen leven. Wij zetten daarom in op digitale innovaties’, zegt Vossen.  

Toegankelijkheid en betaalbaarheid

Naast meer eigen regie is het doel van het toepassen van e-health om de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de ggz te vergroten. ‘In onze visie kan e-health face-to-face zorg deels vervangen. Dit is gezien de personeelstekorten en de stijgende kosten van de gezondheidszorg ook nodig’, vertelt Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter van CZ.

Van der Meeren ziet de grote belangstelling voor de ontwikkeling van digitale zorgverlening. ‘De daadwerkelijke toepassing ervan in het zorgproces blijkt veel lastiger.’ GGzE is de eerste grote ggz-instelling die e-health op deze wijze structureel onderdeel maakt van haar patiëntzorg. ‘We hopen dat dit krachtige initiatief veel navolging krijgt.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.