Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gouden handdruk Zorgbalans Haarlem

De in grote financiële nood verkerende thuiszorgorganisatie Stichting Zorgbalans uit Haarlem heeft vorig jaar bijna 1,4 miljoen euro extra uitgegeven aan afkoopsommen en extra salarissen van drie vertrekkende bestuurders. Dat meldt de Telegraaf vandaag.

Uit het onlangs verschenen jaarverslag blijkt dat bestuurders die al in 2006 vertrokken, over bijna geheel 2007 of geheel 2007 een salaris uitbetaald kregen. Daarnaast betaalde Zorgbalans in 2007 bijna 1 miljoen aan ontslagvergoedingen. Door mismanagement en arbeidsconflicten was het de afgelopen jaren een komen en gaan van bestuurders bij Zorgbalans.

Saneren

De stichting leed vorig jaar een verlies van bijna 9 miljoen euro op een omzet van ruim 100 miljoen euro. In 2006 was dat nog 3,5 miljoen euro. De oorzaak voor de financiële nood is, naar eigen zeggen, de opeenvolgende fusies die niet de verwachte financiële voordelen hebben opgeleverd. Het bedrijf moet flink saneren, meer dan 150 banen gaan verloren.

Boete NMa

Stichting Zorgbalans hangt ook nog een boete boven het hoofd van kartelautoriteit NMa. Vorig jaar juli viel de de NMa het bedrijf binnen op verdenking van kartelvorming. De kartelpolitie wil niets zeggen over het lopende onderzoek. Stichting Zorgbalans was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. De Haarlemse kwestie is in korte tijd de tweede affaire met gouden handdrukken in de noodlijdende thuiszorg. Eerder deze week werd bekend dat bestuurder Gerard Tanke van Stichting Amsterdam Thuiszorg een gouden handdruk van 650.000 euro had meegekregen, terwijl de instelling net niet failliet ging. De thuiszorg zit in de hoek waar de klappen vallen.

Financiële dreun

Volgens een onderzoek van PriceWaterhouseCoopers dreigen vele faillissementen in de thuiszorg. De instellingen hebben vorig jaar een financiële dreun gekregen door veranderingen in de zorg en aanbestedingen.Meer dan de helft van de thuiszorgorganisaties zit in de rode cijfers, zo blijkt uit het rapport van PwC. (De Telegraaf)

Lees ook:

Politiek hakelt gouden handdruk

Bestuurlijke aanpassingen bij Zorgbalans

Zorgbalans in geldnood

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.