Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gps-chip voor mensen met dementie

Annelies Vermeulen
In België zijn plannen om 'risicobejaarden' te voorzien van een gps-chip in hun kleding, zo meldt het Algemeen Dagblad. De Belgische federale politie pleit voor een chip die in een broekriem of een bh-bandje wordt geplaatst. Op deze manier zijn dementerenden bij vermissing gemakkelijk op te sporen.
Gps-chip voor mensen met dementie

Alzheimer Nederland zegt in reactie op dit bericht dat ze openstaat voor elke nieuwe ontwikkeling die de veiligheid van dementiepatiënten vergroot en de mantelzorger ontlast. Verder meldt Alzheimer Nederland dat in Nederland ook al opsporingssystemen bestaan die gebruikmaken van gps, maar dat die praktische problemen geven. Zo zijn de apparaten vrij groot, prijzig en de opsporing door een familielid blijft toch vaak lastig. Van de 235.000 Nederlanders met dementie wordt 30 procent verzorgd in verpleeghuizen, 70 procent van de patiënten woont nog thuis. Bij de laatste groep komen de meeste vermissingen door verdwalen voor. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Alarmhorloge met gps van KPN voor de zorg

Mensen met dementie kunnen langer thuis wonen

Dementiedebaas.nl wint internationale prijs

1 REACTIE

  1. mijn vriendin met alzheimer loopt met een klein gps zendertje aan haar broekriem. zo kunnen haar verzorgenden zien wanneer zij de veilige grens oversteekt en kunnen zij haar ophalen. het systeem kent nogal veel storingen, maar het heeft wel voorkomen dat mijn vriendin vroegtijdig opgesloten moest worden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.