Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groei medische beeldsystemen bij Philips

Gezondheidstechnologiebedrijf Philips groeide niet het afgelopen kwartaal. Het concern maakte evenveel omzet als vorig jaar. Alleen de divisie van medische beeldsystemen draait boven verwachting goed. Dat blijkt uit het recent gepubliceerde kwartaalbericht.
Van meurs
Foto: Philips

Philips behaalt een omzet van 4,3 miljard euro. De orderontvangst nam met 9 procent toe. Dat is vergelijkbaar met het tweede kwartaal van 2017. De nettowinst is gegroeid met 186 miljoen euro, vergeleken met 161 miljoen vorig jaar. Bestuursvoorzitter Frans van Houten is verheugd over de sterke prestatieverbetering van de Diagnoses & Treatment-activiteiten.

De Connected Care & Health Informatics-activiteiten groeien ook, maar minder hard. De Personal Health-activiteiten zijn traag van start gegaan, maar in de loop van dit kwartaal aangetrokken.

Samenwerking

Philips is dit jaar zeven langlopende samenwerkingsverbanden aangegaan. In Duitsland heeft Philips twee meerjarige overeenkomsten gesloten met Kliniken der Stadt Köln en Städtische Klinikum München voor de levering van medische beeldvormingsoplossingen ter ondersteuning van precisiediagnoses en verbeteringen op het gebied van therapie, innovatie en productiviteit. Verder ondertekende het bedrijf met de overheden van Nederland en Ethiopië een overeenkomst met een looptijd van zeven jaar voor het ontwerp, de bouw en de uitrusting van het eerste gespecialiseerde cardiologiecentrum in Ethiopië voor geavanceerde diagnose en behandeling van hartziekten.

Het concern heeft zijn gezondheidszorgdivisie herschikt langs drie hoofdlijnen: persoonlijke gezondheidszorg, diagnose en behandeling en connected care en zorginformatica.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.