Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groen licht voor fusie Sionsberg

Het ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum en Nij Smelllinghe in Drachten mogen samengaan van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).
Groen licht voor fusie Sionsberg

Zorggroep Pasana waar De Sionsberg onder valt en Ziekenhuis Nij Smellinghe schrijven verheugd te zijn over de snelle en positieve reactie van de NMa op het voorwaardelijke fusiebesluit.

Bezwaar

Binnen twee maanden kwam de NMa tot de conclusie dat de concentratie van deze instellingen niet zal leiden tot een beperking van de mededinging. Er breekt nu een termijn van zes weken aan waarin direct belanghebbenden nog bezwaar tegen het besluit van de NMa kunnen maken. Daarna is het besluit definitief.

De Friesland

Er wordt volgens de zorginstellingen nu hard gewerkt om aan de twee andere voorwaarden te voldoen. De tweede voorwaarde heeft betrekking op de bijdrage -en dan met name financieel- van zorgverzekeraar De Friesland aan de implementatie van het herpositioneringsplan (januari 2012) van De Sionsberg.

Due diligence

De derde voorwaarde is een zogeheten ‘due diligence’ onderzoek (naar de financiën) door een onafhankelijke derde partij. Dat onderzoek richt zich zowel op de ouderenzorg als de ziekenhuiszorg van Zorggroep Pasana. Dit onderzoek loopt nog.

September

In de persverklaring staat. ‘Beide raden van bestuur en toezicht van de instellingen zijn zich ervan bewust dat de periode van onzekerheid rond dit besluit zo kort mogelijk moet duren. Naar verwachting zal het definitieve besluit in september worden genomen, waarna direct wordt begonnen met de integratie.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

De Sionsberg mag verloskunde langer open houden

‘Kamerdebat verloskunde Sionsberg is onzin’

Artsen Sionsberg: 45-minutennorm in gevaar

De Sionsberg staakt geboortezorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.