Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groen licht voor ziekenhuisfusie

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat akkoord met de voorgenomen fusie tussen het Gemini Ziekenhuis in Den Helder en het Medisch Centrum Alkmaar.

De toezichthouder constateert na onderzoek dat: “er door de fusie geen economische machtspositie ontstaat of wordt versterkt die negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie op de Nederlandse markt of een deel daarvan.”

Beide partijen bieden klinische en niet klinische algemene ziekenhuiszorg aan in het noordelijk deel van Noord-Holland. Het Westfries Gasthuis in Hoorn en meerdere andere ziekenhuizen in aangrenzende regio’s vormen, op grond van de reistijden voor de patiënten woonachtig in de omgeving van Den Helder en Alkmaar, reële alternatieven voor de fuserende ziekenhuizen. Het is volgens de NMa aannemelijk dat deze ziekenhuizen concurrentiedruk uitoefenen op de nieuwe ziekenhuiscombinatie. Bovendien voorzien de grootste zorgverzekeraars in het noordelijk deel van Noord-Holland, alsook de andere ziekenhuizen in deze en aangrenzende regio’s, als gevolg van de fusie geen negatieve effecten voor de mededinging. (NMa)

Links:

Limburgse ziekenhuizen blazen fusie af

CDA: NMa moet fusies anders toetsen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.