Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groningen werkt samen voor duurzame ouderenzorg

Redacteur Zorgvisie
Zorgaanbieders, de overheid en Menzis werken samen om goede ouderenzorg in de toekomst te verzekeren.
Blijeoudere-400-Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN). De ouderenzorg in Groningen staat volgens de partijen nogal onder druk. Door vergrijzing en bevolkingskrimp is het de vraag of in de toekomst nog voldoende, toegankelijke en bereikbare ouderenzorg beschikbaar is in de provincie. Ook doet Groningen het minder goed dan gemiddeld op het gebied van werkloosheid, inkomen, opleidingsniveau en gezondheid, en dat heeft invloed op de zorg, schrijft ZN.

Toekomstbestendige ouderenzorg
Zeven zorgaanbieders in de provincie hebben daarom besloten om, samen met het ministerie van VWS, het ministerie van Sociale Zaken, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Menzis, zelf de handschoen op te pakken. Ze hebben een intentieverklaring getekend om samen te gaan werken aan toekomstbestendige ouderenzorg in Groningen. ‘Die verklaring zet de ontwikkelingen en uitdagingen om van een gezamenlijk opgave naar een gezamenlijke aanpak. Uitgangspunt daarbij is het menselijke perspectief, niet de wettelijke stelsel’, staat op de website van ZN te lezen. ‘De samenwerkende zorgorganisaties kijken onder andere naar wat het beste past bij elke subregio van Groningen. En naar wat dit vraagt van locaties en medewerkers en de manier waarop de organisaties zorg willen bieden en de kwaliteit die nagestreefd wordt.’

Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. >> Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.