Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Groothandel krijgt medische gegevens gefaxt

Mark van Dorresteijn
Een technische groothandel in Terneuzen krijgt al jarenlang ten onrechte vertrouwelijke medische gegevens toegefaxt. De medische gegevens zijn bestemd voor het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). De groothandel heeft in het verleden al vaker aan de bel getrokken.
Groothandel krijgt medische gegevens gefaxt

De problemen ontstaan doordat het ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen nog steeds gebruik maakt van oude formulieren. Op oude aanvraagformulieren staat een faxnummer waarop vroeger de voorloper van het CIZ bereikbaar was, maar dat nu van een groothandel is. Ongeveer eens in de twee à drie maanden wordt dit faxnummer ten onrechte gebruikt om medische gegevens door te geven, schat een CIZ-woordvoerder. ‘Wij hebben al meerdere keren de zorginstellingen in Zeeland gemeld dat ze dit soort dingen digitaal moeten doorsturen en niet via de fax, maar blijkbaar is dat nog niet overal doorgedrongen.’

Individuele medewerker


Het CIZ zegt te weten waar het probleem ligt: ‘Het zou gaan om een individuele medewerker die deze oude formulieren nog steeds gebruikt. Het ziekenhuis heeft ons toegezegd deze persoon hierop aan te spreken.’ De oude formulieren die nog in het ziekenhuis liggen, zouden ook weggehaald worden. Het CIZ gaat ervan uit dat het probleem hiermee is opgelost.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Stockxchng)

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.