Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grote verschillen bij invoering ECD

Annelies Vermeulen
Bij de meerderheid van de verzorgenden is het ECD nog niet ingevoerd in de zorginstelling waar ze werken. Bij een groot deel gaat dit voorlopig ook niet gebeuren. Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op zijn website hield.
Grote verschillen bij invoering ECD

De vraag luidde: ‘Is in jouw zorginstelling het ECD al ingevoerd?’ ‘Nee, en voorlopig gaat dit ook niet gebeuren’, antwoordde 37 procent. Bij veertien procent van de stemmers is het ECD nog niet ingevoerd, maar ze zijn er momenteel wel ‘druk mee bezig’. Andere verzorgenden beginnen hiermee in 2011.

Verschillen

Opvallend zijn de grote verschillen in de uitkomsten van de poll. Terwijl bij 37 procent van de verzorgenden het ECD voorlopig niet ingevoerd wordt, antwoordt eenderde (33 procent) van de verzorgenden dat het ECD bij hen allang is ingevoerd. Acht procent geeft aan net klaar te zijn met de invoering van het ECD. In totaal stemden 863 personen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Care maakt weinig gebruik van EPD’s en ECD’s

Iedereen heeft baat bij gebruiks- vriendelijker ECD

Nedap healthcare lanceert ECD op iPad

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.