Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GZ Psycholoog Waals moet praktijk sluiten

Mark van Dorresteijn
GZ Psycholoog en psychotherapeut Waals te Utrecht moet zijn praktijk onmiddellijk sluiten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) legt Waals daartoe een bevel op.
GZ Psycholoog Waals moet praktijk sluiten
Foto: IGZ

Met het bevel voorkomt de inspectie dat Waals zijn werk hervat na afloop van de door de tuchtrechter opgelegde schorsing van drie maanden.

Gezondheidsproblemen

Waals heeft eenmaal een waarschuwing van de tuchtrechter gekregen en is tot twee keer toe voor een periode van drie maanden geschorst. De inspectie heeft hem eerder een schriftelijke waarschuwing gegeven wegens titelmisbruik. Waals kampt met gezondheidsproblemen die een adequate praktijkvoering verhinderen. Dit levert naar het oordeel van de inspectie ernstig gevaar op voor de patiëntveiligheid.

Verantwoorde zorg

Het bevel geldt totdat een deskundige heeft vastgesteld dat de gezondheid van Waals hem weer in staat stelt verantwoorde zorg te leveren. Het College van Medisch Toezicht zal daarover, op voordracht van de inspectie, een uitspraak doen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.