Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hacker gijzelt epd’s van Amerikaanse kliniek

Mark van Dorresteijn
Een Amerikaanse kliniek is slachtoffer geworden van een hacker die elektronische patiëntendossiers (epd’s) ‘gijzelde’ voor losgeld. Het incident vond eind juni plaats, maar werd recentelijk door de Surgeons of Lake County bekendgemaakt.
Hacker gijzelt epd’s van Amerikaanse kliniek

De hacker liet een bericht op de server achter dat hij toegang had gekregen tot de gegevens en alle aanwezige informatie had versleuteld. Op de server stonden elektronische patiëntendossiers en zakelijke e-mail. Als de kliniek zou betalen zou de aanvallers een wachtwoord verstrekken waarmee de artsen weer toegang konden krijgen.

Maatregelen

Na het ontvangen van het dreigement is de server uitgeschakeld. Vervolgens werden opsporingsdiensten ingeschakeld, die inmiddels een onderzoek hebben ingesteld. Vanwege het incident heeft de kliniek aanvullende maatregelen genomen om de veiligheid van de patiëntendossiers te garanderen. De versleutelde gegevens zijn zover bekend niet door de hacker misbruikt.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.