Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hackers testen epd

Redactie Zorgvisie
Voordat de aansluiting van artsen op het elektronisch patiëntendossier (epd) verplicht wordt, zullen hackers het systeem nog eens aan een grondige test onderwerpen. Dat heeft minister Klink van Volksgezondheid de Tweede Kamer gisteren toegezegd.

De Kamer wil er zeker van zijn dat iemand die er niets te zoeken heeft, niet in de elektronische dossiers gaat snuffelen. Klink besloot al eerder de invoering van het dossier een paar maanden uit te stellen, omdat nog niet alle zorgverleners hun systemen op orde hebben.

Opnieuw testen

Het patiëntendossier is al getest, maar Klink ging in op het verzoek van GroenLinks-Kamerlid Jolande Sap om er nogmaals hackers op los te laten. Volgens Klink zou dit later nog eens kunnen gebeuren, als het systeem eenmaal draait. De test zou weeffouten aan het licht kunnen brengen, maar zou ook kunnen uitwijzen hoeveel zorgaanbieders hun zaakjes niet op orde hebben.Sap wilde ook horen hoeveel artsen tekort zouden moeten schieten om alarm te moeten slaan over het hele dossier, maar Klink wilde zich nog niet op een percentage vastleggen. (ANP)

Lees ook:

Opnieuw probleem met beveiliging epd

Klink overweegt uitstel epd

‘Landelijk epd in 2009 niet haalbaar’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.