Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Haga opent spoedplein en sluit SEH

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Hagaziekenhuis opent vanmiddag officieel het nieuwe Spoedplein. Demissionair minister Edith Schippers verricht de openingshandeling.
Haga opent spoedplein en sluit SEH

Vanaf 6 september kunnen volwassenen alleen nog voor spoedeisende hulp terecht op de hoofdlocatie van het Haga aan de Leyweg. Op de Sportlaan blijft tijdelijk nog een SEH voor kinderen open. In 2015 verhuist deze mee als het Juliana Kinderziekenhuis ook overgaat naar de Leyweg.

Huisartsenpost

Het nieuwe Spoedplein huisvest naast de SEH ook een Huisartsenpost en een SpoedApotheek. De huisartsenpost is 24 uur per dag geopend. Dit is nieuw, want bij de huidige huisartsenposten bij ziekenhuizen kunnen patiënten alleen in de avonduren en ’s nachts terecht. Zorgverzekeraars Menzis en CZ werken aan het initiatief mee. Menzis woordvoerder Michael Verheul: ‘Dit is goed voor patiënten want zij krijgen zo de juiste zorg op de juiste plek. Er wordt niemand weggestuurd.’

Acute Opname Afdeling

Daarnaast is op het Spoedplein “uniek in Den Haag” de Acute Opname en Diagnostiek Afdeling gevestigd, bedoeld voor korte opnames van maximaal 48 uur. Deze afdeling moet de druk op de bedden van zowel de SEH als de verpleegafdelingen verminderen. Patiënten krijgen daar voorafgaand aan hun opname een uitgebreider onderzoek zodat ze daarna meteen naar de juiste afdeling toe kunnen. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

HagaZiekenhuis sluit 15-jarig partnerschap met Siemens

HagaZiekenhuis en Menzis sluiten eerste contract voor 2012

HagaZiekenhuis: ‘Dit zouden alle verzekeraars moeten doen’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.