Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hans Simons nieuwe voorzitter van Ambulancezorg Nederland

Mark van Dorresteijn
Hans Simons is benoemd tot voorzitter van Vereniging Ambulancezorg Nederland. Simons heeft veel bestuurlijke en politieke ervaring en is zeer bekend met de zorgsector. Hij volgt Ed Worm op, die gedurende bijna vijf jaar voorzitter van de organisatie is geweest.
Hans Simons nieuwe voorzitter van Ambulancezorg Nederland

Simons gaat de rol van de ambulancesector in de keten van acute zorg verder vorm geven. Ook zet hij zich in voor verdere structurering van de sectororganisatie, nu die per 1 januari 2011 de werkgeversfunctie vervult.

Ervaring

De nieuwe voorzitter is politicoloog en was jaren actief als wethouder en waarnemend burgemeester van Rotterdam. Van 1989 tot 1994 was hij staatssecretaris van VWS. Verder heeft hij vijf jaar de rol van voorzitter van de raad van bestuur van het NIZW vervuld. Ook in de wereld van de zorgverzekeraars is Simons, met name vanwege zijn lidmaatschap van diverse raden van toezicht, geen onbekende. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.