Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Harm Rutten hoogleraar oncologische chirurgie

De Maastricht University heeft dr. Harm Rutten (56) benoemd tot hoogleraar oncologische chirurgie. Rutten gaat de samenwerking met de Maastricht University en het Catharina Ziekenhuis op het gebied van kankeronderzoek en opleiding stroomlijnen.
Harm Rutten hoogleraar oncologische chirurgie

Speerpunt van het onderzoek van Rutten is de behandeling van oudere patiënten met kanker. Daarnaast is een belangrijke doelstelling van zijn benoeming om de samenwerking tussen de ziekenhuizen in de regio Zuidoost-Nederland op het gebied van kankerzorg beter op elkaar af te stemmen.

Medisch specialisten
Na zijn benoeming zal Rutten werkzaam blijven in het Catharina Ziekenhuis. Rutten is daarmee de vijfde professor die als medisch specialist verbonden is aan het Catharina Ziekenhuis. Cardioloog prof. dr. Nico Pijls, vaatchirurg prof. dr. Joep Teijink, medisch adviseur en voormalig chirurg prof. dr. Jack Jakimowicz en anesthesioloog-intensivist prof. dr. Erik Korsten gingen hem voor.

CV
Rutten werd in 1991 na een opleiding aan de Daniël den Hoedkliniek in Rotterdam benoemd tot oncologisch chirurg in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Zijn aandachtsgebieden zijn tumoren van het spijsverteringskanaal en de behandeling van en onderzoek naar borstkanker. In nationaal en internationaal studieverband heeft Rutten veel onderzoek gedaan naar de behandeling van tumoren van het spijsverteringsstelsel. Dit heeft ertoe geleid dat het Catharina Ziekenhuis zich geleidelijk aan heeft kunnen ontwikkelen tot een centrum voor de behandeling van complexe tumoren, zoals tumoren van de alvleesklier, slokdarm- en maagtumoren en tumoren van het spijsverteringsstelsel, waarbij uitzaaiingen op het buikvlies ontstaan zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.