Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Harry Luik verlaat MCA Gemini Groep

Mark van Dorresteijn
Bestuursvoorzitter Harry Luik stopt na ruim vijf jaar bij de MCA Gemini Groep. Hij blijft wel actief als adviseur van het bestuur. Luik verlaat de organisatie medio 2016. Luik was in totaal zo'n 42 jaar werkzaam in de zorg.
Harry Luik verlaat MCA Gemini Groep

Vanaf augustus 2010 is Luik voorzitter geweest van de MCA Gemini Groep. In de afgelopen vijf jaar zijn onder leiding van Luik het Gemini Ziekenhuis en Medisch Centrum Alkmaar met elkaar gefuseerd.

Locatieprofiel

Voor het Gemini Ziekenhuis is een locatieprofiel vastgesteld waarin de acute zorg en acute geboortezorg stevig zijn verankerd. Recentelijk maakte Luik de nieuwe naam van de gefuseerde ziekenhuizen bekend, de MCA Gemini Groep gaat vanaf 10 december verder als Noordwest Ziekenhuisgroep. In de afgelopen jaren is onder leiding van Luik hard gewerkt om een bouwplan te ontwikkelen voor de MCA Gemini Groep. Onderdeel van dit plan is de bouw van een nieuw ziekenhuis in Heerhugowaard. Medio dit jaar is besloten dat de organisatie meer tijd nodig had voor het bepalen van de uiteindelijke bouwplannen, dit mede gezien de borging van de continuïteit van zorg bij het werken op meerdere locaties.

Toezicht

De raad van toezicht is Luik naar eigen zeggen bijzonder veel dank verschuldigd voor zijn inzet en betrokkenheid bij en voor de MCA Gemini Groep. Bert Bruggeman, voorzitter raad van toezicht: ‘In overleg met de leden van de raad van bestuur, Floor Haak en Joop Hendriks, zal nader worden gekeken naar de toekomstige samenstelling van de raad van bestuur, waarbij de interne gremia nauw betrokken zullen worden.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.