Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hele keten krijgt zicht op ggz-traject door digitale ggz

Redacteur Zorgvisie
Elke zorgverlener vanuit de keten inzicht geven in het zorgtraject van een ggz-cliënt. Dat is wat e-healthaanbieders MindDistrict en VitalHealth samen willen doen. Daarom hebben ze hun platformen aan elkaar gekoppeld.
E-Health-iStock-400.jpg
Foto: iStock

Door het koppelen van de platformen kunnen zorgverleners op een platform zien hoe het zorgtraject van hun cliënt eruit ziet. Praktijkassistenten ggz, maatschappelijk werkers, wijkteams, welzijnsmedewerkers, basis-ggz-psychologen en medewerkers in de specialistische ggz hoeven dus niet meer op verschillende plekken in te loggen om op de hoogte te blijven van de voortgang van de behandeling. Ook de digitale begeleiding, bijvoorbeeld een e-health-behandeling die een cliënt volgt, is op het platform te zien.  

Volgens de oprichters heeft het nieuwe platform ook voordelen voor de cliënten. Doordat al hun zorgverleners het traject kunnen zien zijn ze direct op de hoogte van wat er speelt en werken ze niet langs elkaar heen, maar sluiten hun behandelingen op elkaar aan. De zorg wordt echt om de cliënt heen georganiseerd, schrijft VitalHealth in een persbericht. Op dit maken er zes zorggroepen gebruik van het gekoppelde platform, met in totaal 140 huisartsenpraktijken.  

Dossier E-health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.