Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Helene Wüst vertrekt bij IJsselheem en gaat naar Erasmus

Bert Bukman
Bestuurder Helene Wüst verlaat per 1 juli 2018 woonzorgconcern IJsselheem in de regio Zwolle. Ze wordt programmadirecteur bij de Erasmus School of Health Policy & Management.
Helene Wüst
Helene Wüst

In haar nieuwe functie bij de Erasmus School of Health Policy & Management gaat Helene Wüst onder meer leidinggeven aan het leiderschapsprogramma Top Class.

Marja van Strien, voorzitter van de raad van toezicht van IJsselheem, vindt het jammer dat Wüst vertrekt. ‘Ze heeft als bestuurder de organisatie toekomstbestendig gemaakt op verschillende terreinen. Zo is de zelforganisatie goed in de steigers gezet. Ook heeft zij in 2016 samen met de medewerkers de onterechte plaatsing op de zwarte lijst van de Inspectie positief kunnen bijbuigen.’

Vilans

De raad van toezicht is inmiddels gestart met het opstellen van een profiel voor de nieuwe bestuurder. Daarvoor is een wervingsbureau ingeschakeld.

Helene Wüst startte bij IJsselheem in januari 2012. Voor haar overstap was zij lid van de raad van bestuur van Vilans, het landelijke kenniscentrum voor de langdurige zorg. Daarvoor was zij onder meer regiodirecteur bij de Vivium Zorggroep en senior adviseur bij adviesbureau Andersson Elfers Felix.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.