Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Henk Gerla wordt bestuurder zorgverzekeraar

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Henk Gerla wordt bestuurslid bij zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.
Gerla Henk

Dat laat de zorgverzekeraar vandaag weten.

Gerla (1964) volgt Hennie Limberger op die met pensioen gaat. Vanaf 1 maart 2018 vormt Gerla samen met de bestuursvoorzitter Ton van Houten het nieuwe bestuur van Zorg en Zekerheid. Gerla wordt verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden Commercie, Administratie en Beheer, waaronder IT.

Ziekenhuizen

Op dit moment is Gerla bestuurslid van het Leids Universitair Medisch Centrum. Daarvoor was hij bestuurder bij de Sint Franciscus Vlietland Groep in Rotterdam. In het LUMC is hij verantwoordelijk voor financiën, ICT en bedrijfsvoering. Het ziekenhuis laat weten dat Gerla zich als bestuurder sterk heeft gemaakt voor regionale samenwerkingsverbanden op het gebied van economie en duurzaamheid.

Raad van toezicht

Kees Linse, voorzitter van de raad van toezicht van het LUMC, waardeert de ‘grote passie en werklust’ van Gerla. Henk is een goede bestuurder en gewaardeerd collega. We vinden het jammer dat hij weggaat. De afgelopen jaren heeft hij zich ingespannen om het LUMC in- en extern te versterken ten aanzien van patiëntgerichtheid, duurzaamheid en governance. Ook nieuwe vormen van zorg, zoals de protonentherapie in HollandPTC mochten rekenen op zijn nauwe betrokkenheid.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.