Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Het is tijd voor een regisseur samenwerking in de zorg’

Samira Ahli
Samira Ahli is adjunct-hoofdredacteur van Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Uit donderdag gepubliceerd onderzoek van KPMG blijkt dat regionale samenwerking in de zorgsector nog in de kinderschoenen staat. Enerzijds logisch, omdat de beweging nog relatief jong is. Anderzijds problematisch omdat het Hoofdlijnenakkoord noopt tot een versnelling hierin. Volgens Anna van Poucke van KPMG is het vooral zorgwekkend dat de basisvoorwaarden voor regionale samenwerking niet voldoende aanwezig zijn.
Samenwerking400.jpg
Fotolia.
Premium

‘De kleine zorgaanbieders ontbreekt het

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Bij beleid is “de regio” het nieuwe modernisme, de nieuwe schaalgrootte. Blijkbaar hebben we nog niet genoeg geleerd van eerdere decentralisaties met 355x een gemeentebeleid en recent de merkbare verschillen binnen 25 GGD-regio’s met het terstbeleid. Ik zou het anders doen: strenge centrale spelregels, zeker over visie, wetgeving, aanbod, governance en financiering. Waarna regionaal uitsluitend de inhoudelijke samenwerking. Ga nooit in de regio’s praten over euro’s!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.