Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis begint met EVD

Mario Gibbels
Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg heeft deze week de eerste patiëntgegevens verwerkt in het Elektronisch Verpleegkundig Dossier (EVD).
Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis begint met EVD

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis gaat het EVD vooralsnog invoeren op de verpleegafdeling chirurgie/orthopedie en het observatorium. In de loop van dit jaar moet het EVD uitgebreid worden naar alle verpleegafdelingen, aldus de website Hardenberg.nu.

Verpleegkundig dossier
Elke patiënt in het ziekenhuis krijgt een patiëntendossier op papier of, afhankelijk van het specialisme, digitaal. Dit laatste in de vorm van een elektronisch patiëntendossier. Het verpleegkundig dossier maakt deel uit van het patiëntendossier. In dit dossier wordt onder meer anamnese, temperatuurlijst, vochtlijst, werklijst en te maken afspraken bijgehouden. Het verpleegkundig dossier is nu, zo meldt de website, deels omgezet in een digitaal dossier.


WOW

Om handig met de EPD’s en EVD’s te kunnen werken zijn WOW’s aangeschaft, ‘workstations on wheels’, een draadloze kar met een geïntegreerde computer.

Voordelen
Het EVD kent een aantal voordelen, aldus Hardenberg.nu: alle patiënteninformatie is gestandaardiseerd, elke afdeling rapporteert op uniforme wijze. Het dossier is altijd en overal beschikbaar, en gegevens hoeven slechts éénmaal vastgelegd te worden.

Bron: Hardenberg.nu

Meer weten?

Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.