Het systeem is te ingewikkeld voor mensen met een beperking’

Mensen met een beperking raken de weg kwijt in het zorgsysteem en worden daardoor radeloos. Dit probleem bestond al voor de hervorming van het zorgstelsel, maar is sindsdien alleen maar groter geworden. Dat zegt Frank Bluiminck, directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bluiminck_Frank450.jpg
Foto: Frank Bluiminck

‘We wilden van het systeem naar de mensen toe, maar het systeem is veel te ingewikkeld voor mensen met een beperking’, stelt Bluiminck. Zijn organisatie verstuurde daarom een brief naar de Kamercommissie van VWS, met daarin een aantal verzoeken om aanpassingen van het systeem. De afgelopen tijd was de gehandicaptenzorg meerdere malen in het nieuws vanwege verschillende soorten problematiek. Het overkoepelend thema daarin was volgens Bluiminck dat cliënten en hun naasten de weg kwijtraken in het zorgsysteem, of het nou gaat om ouders van jonge kinderen, moeilijk plaatsbare cliënten of jongeren die 18 worden.

Toegang Wlz voormensen met beperking
Te

0
494

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.