Het systeem is te ingewikkeld voor mensen met een beperking’

Mensen met een beperking raken de weg kwijt in het zorgsysteem en worden daardoor radeloos. Dit probleem bestond al voor de hervorming van het zorgstelsel, maar is sindsdien alleen maar groter geworden. Dat zegt Frank Bluiminck, directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).
Bluiminck_Frank450.jpg
Foto: Frank Bluiminck

‘We wilden van het systeem naar de mensen toe, maar het systeem is veel te ingewikkeld voor mensen met een beperking’, stelt Bluiminck. Zijn organisatie verstuurde daarom een brief naar de Kamercommissie van VWS, met daarin een aantal verzoeken om aanpassingen van het systeem. De afgelopen tijd was de gehandicaptenzorg meerdere malen in het nieuws vanwege verschillende soorten problematiek. Het overkoepelend thema daarin was volgens Bluiminck dat cliënten en hun naasten de weg kwijtraken in het zorgsysteem, of het nou gaat om ouders van jonge kinderen, moeilijk plaatsbare cliënten of jongeren die 18 worden.

Toegang Wlz voormensen met beperking
Te

0
324

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.