Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘HIMSS 7 is voor ons geen plafond’

Avatar
Mark van Dorresteijn
Radboudumc heeft de hoogste award gekregen voor het gebruik van data en informatietechnologie in de patiëntenzorg. ‘Daar zijn we trots op, maar onze ambitie gaat veel verder’, zegt Ronald Petru, kinderarts, intensivist en Chief Medical Information Officer in het Radboudumc.
‘HIMSS 7 is voor ons geen plafond’
Premium

Als eerste ziekenhuis in Nederland

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Essentie is mi dat je geen systemen vergelijkt, zoals zorgorganisaties, bedrijven en adviseurs maar al te vaak graag doen. Je beoordeelt de mate en kwaliteit van gebruik van ICT door de betreffende zorgorganisatie. De volgende stap is dat je ook aantoont wat het effect daarvan is op kwaliteit, veiligheid en efficiëntie van zorg vanuit de organisatie bezien (want die implementeert dit) of zelfs vanuit de cliënt (in zijn zorgnetwerk) bezien. Presteert het ziekenhuis nu beter dan andere?
    Overigens, in Europa zijn drie Level 7 ziekenhuizen. Één met EPIC en ook één met Soarian (Hamburg) Laat Soarian – ik hoop dat het een etiket is op dezelfde bits&bytes – nu net stopgezet zijn door Groningen en Rotterdam. Stellen we weer eens vast dat het niet ligt aan de bits&bytes?
    Nb. HIMSS is HIMSS en geen HIMMS (titel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.