HIMSS 7 is voor ons geen plafond’

Radboudumc heeft de hoogste award gekregen voor het gebruik van data en informatietechnologie in de patiëntenzorg. ‘Daar zijn we trots op, maar onze ambitie gaat veel verder’, zegt Ronald Petru, kinderarts, intensivist en Chief Medical Information Officer in het Radboudumc.
‘HIMSS 7 is voor ons geen plafond’

Als eerste ziekenhuis in Nederland heeft het Radboudumc de Stage 7 van het EMR Adoption Model bereikt van HIMSS. Het is de hoogste erkenning voor het gebruik van data- en informatietechnologie in een ziekenhuis. Radboudumc kreeg met name een pluim voor de medicatiecontrole en de klinische beslisondersteuning.

Inzicht

Nog geen jaar terug bereikte het Radboudumc Stage 6; dat was vijf maanden na de implementatie van epd/zis Epic. ‘Inmiddels zijn de systemen en gebruikers veel meer naar elkaar toegegroeid’, vertelt Petru. ‘De processen waren vorig jaar al op orde, maar nu kunnen we echt laten zien hoe ermee wordt gewerkt. Ons

1
237

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.