HIMSS 7 is voor ons geen plafond’

Radboudumc heeft de hoogste award gekregen voor het gebruik van data en informatietechnologie in de patiëntenzorg. ‘Daar zijn we trots op, maar onze ambitie gaat veel verder’, zegt Ronald Petru, kinderarts, intensivist en Chief Medical Information Officer in het Radboudumc.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘HIMSS 7 is voor ons geen plafond’

Als eerste ziekenhuis in Nederland heeft het Radboudumc de Stage 7 van het EMR Adoption Model bereikt van HIMSS. Het is de hoogste erkenning voor het gebruik van data- en informatietechnologie in een ziekenhuis. Radboudumc kreeg met name een pluim voor de medicatiecontrole en de klinische beslisondersteuning.

Inzicht

Nog geen jaar terug bereikte het Radboudumc Stage 6; dat was vijf maanden na de implementatie van epd/zis Epic. ‘Inmiddels zijn de systemen en gebruikers veel meer naar elkaar toegegroeid’, vertelt Petru. ‘De processen waren vorig jaar al op orde, maar nu kunnen we echt laten zien hoe ermee wordt gewerkt. Ons

1
306

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Essentie is mi dat je geen systemen vergelijkt, zoals zorgorganisaties, bedrijven en adviseurs maar al te vaak graag doen. Je beoordeelt de mate en kwaliteit van gebruik van ICT door de betreffende zorgorganisatie. De volgende stap is dat je ook aantoont wat het effect daarvan is op kwaliteit, veiligheid en efficiëntie van zorg vanuit de organisatie bezien (want die implementeert dit) of zelfs vanuit de cliënt (in zijn zorgnetwerk) bezien. Presteert het ziekenhuis nu beter dan andere?
    Overigens, in Europa zijn drie Level 7 ziekenhuizen. Één met EPIC en ook één met Soarian (Hamburg) Laat Soarian – ik hoop dat het een etiket is op dezelfde bits&bytes – nu net stopgezet zijn door Groningen en Rotterdam. Stellen we weer eens vast dat het niet ligt aan de bits&bytes?
    Nb. HIMSS is HIMSS en geen HIMMS (titel)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.