Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

HiX van ChipSoft bij Ketenzorg West Friesland

De Amsterdamse softwareleverancier ChipSoft heeft zijn HiX-oplossing als keten-EPD bij Ketenzorg West-Friesland (KZWF) geïmplementeerd. Het portaal waarin de zorgverleners met elkaar en met de patiënt informatie delen wordt later dit jaar uitgerold.
beeldschermfotolia400fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Alle zorgprofessionals van Ketenzorg West-Friesland werken nu met HiX. Over enkele maanden geldt dat ook voor hun regionale partners op het gebied van diabetes, COPD en CVRM. Elke behandelaar – van huisarts, POH en diëtist tot internist en podotherapeut – kan dan in het dossier van de patiënt werken. Alles is hierbij naar eigen zeggen gewaarborgd, zoals patiëntgegevens, vragenlijsten, medicatie en het ondersteunen van de processen en de administratie. Dit komt doordat partijen data via het LSP uitwisselen.

Relevante informatie
‘Uiteindelijk werken we met alle zorgverleners in de keten samen in één digitaal dossier’, vertelt bestuurder Stefan Koomen van Ketenzorg West-Friesland op kennisplatform Zorg & ICT. ‘Alle relevante patiëntinformatie is dan 7×24 bekend bij elke geautoriseerde behandelaar. Dat bevordert de samenwerking en zorgt vooral voor efficiëntere en veiligere overdrachten.’

Zorgproces
‘HiX betrekt patiënten bij hun zorgproces’, vervolgt Koomen. ‘Zo kunnen ze straks hun medische gegevens inzien en zelfmanagementactiviteiten uitvoeren, zoals het bijhouden van het zorgplan of het delen van glucosewaarden met de behandelaren.’

Chipsoft implementeerde eerder zijn HiX-software als keten-epd bij de Rivas Zorggroep in 2014. Dit was naar eigen zeggen voor het eerst in Nederland dat zorgprofessionals uit het ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingshuizen, kraamzorg, paramedische zorg én thuiszorg op grote schaal met elkaar samenwerken in één geïntegreerd epd.

Dossier epd/zis
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.