Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Homan geen verandermanager bij De Sionsberg

Annelies Vermeulen
Haijo Homan wordt toch geen directeur verandermanagement bij ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Na kennismakingsgesprekken met interne en externe betrokkenen heeft hij de raad van toezicht meegedeeld de functie niet te aanvaarden, zo meldt het ziekenhuis.
Homan geen verandermanager bij De Sionsberg

Begin deze maand maakte het ziekenhuis bekend dat Homan een nieuw toekomstscenario zou gaan uitwerken voor De Sionsberg. Ook zou hij verantwoordelijk worden voor de aansturing van een verandertraject dat nodig is, gezien recente besluiten van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Die stelde het ziekenhuis onder verscherpt toezicht. Maar na gesprekken met onder andere de politiek is Homan volgens het ziekenhuis tot de conclusie gekomen dat hij de rol van directeur verandermanagement niet op zich kan nemen.

Verandertraject

De raad van bestuur zal zich de komende weken in samenwerking met de medische staf richten op het schrijven van het zorgbeleidsplan. Naar nieuwe versterking om het verandertraject te begeleiden zoekt het ziekenhuis tegelijkertijd.

Directeur

Homan zou de functie van directeur verandermanagement parttime gaan vervullen, voor een half jaar. Hij is ook nog als projectdirecteur verbonden aan het OLVG in Amsterdam. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Sionsberg krijgt extra directeur

Sionsberg mag acute zorgpost langer open houden

‘Veroordeling’ gynaecologen en verpleegkundige Sionsberg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.