Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoofd Spoedzorg krijgt lintje

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Frans de Voeght, hoofd SEH van Medisch Centrum Haaglanden is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Jozias van Aartsen deelt het lintje uit aan Frans de Voeght.
Jozias van Aartsen deelt het lintje uit aan Frans de Voeght.

 

 

De Voeght kreeg het lintje vorige week opgespeld door burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag.

Parel

‘Onder leiding van De Voeght en mede dankzij zijn niet aflatende inzet, expertise en betrokkenheid groeide de afdeling SEH uit tot een parel van het MCH’, zo stelt het ziekenhuis. Ook roemt het ziekenhuis de bijdrage die de kersverse ridder heeft geleverd aan de samenwerking met andere partijen in de acute zorgketen en landelijk als voorzitter van de Nederlandse Vereniging Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen.

Loopbaan

De Voeght begon 25 jaar geleden zijn loopbaan in wat toen nog het Westeinde Ziekenhuis heette in de binnenstad van Den Haag. Door zijn inzet ontwikkelde de afdeling zich tot de grootste afdeling SEH van Nederland, gespecialiseerd in de opvang en behandeling van zwaargewonde patiënten, en patiënten met een hersenbloeding of –infarct. Ook zette de afdeling een low care unit op, en ontwikkelde diverse zorgprojecten, zoals het protocol Kindermishandeling, de screening op alcoholgebruik en het nabellen van 70-plussers.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.