Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoogervorst wordt nieuwe AFM-topman

Hans Hoogervorst wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De oud-minister van VWS volgt de vertrekkende Arthur Docters van Leeuwen op.

Minister Bos van Financiën maakte vrijdag bekend dat Hoogervorst medio september zal aantreden voor een periode van vier jaar. De benoeming is geen verrassing. Al in maart werd Hoogervorst genoemd als een mogelijke kandidaat.

De Raad van Toezicht is tevreden over de benoeming van Hoogervorst. “In Hoogervorst heeft de AFM een bestuurlijk zwaargewicht en een waardig opvolger van de huidige voorzitter gevonden”, aldus voorzitter Adri Baan.

Hans Hoogervorst (1956) begon zijn carrière bij de National Bank of Washington. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest op het ministerie van Financiën en als financieel-economisch beleidsmedewerker bij de VVD-fractie was Hoogervorst achtereenvolgens kamerlid, staatssecretaris van Sociale Zaken, minister van Financiën en minister van VWS.

De AFM houdt toezicht op het gedrag van alle partijen op de financiële markten, dat wil zeggen op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. Doel van de AFM is het waarborgen van het vertrouwen in open en eerlijke financiële markten door toe te zien op ordelijke en transparante financiële marktprocessen, zuivere verhoudingen tussen marktpartijen en zorgvuldige behandeling van cliënten. (Philip van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.