Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Huis-aan-huisbrief over mogelijke doorstart EPD

Mark van Dorresteijn
Minister Edith Schippers van VWS trekt 2,5 miljoen euro uit om Nederlanders te informeren over het elektronisch patiëntendossier (EPD). De Eerste Kamer haalde eerder dit jaar een streep door het EPD, omdat de opzet niet veilig genoeg was.
Huis-aan-huisbrief over mogelijke doorstart EPD

Schippers meldde dinsdag dat ze huis-aan-huis de mededeling laat verspreiden dat mensen bij een mogelijke doorstart van het EPD zonder betrokkenheid van de overheid nadrukkelijk toestemming moeten geven voor elektronische uitwisseling van hun patiëntengegevens. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

NPCF wil medezeggenschap bij doorstart EPD

‘EPD kan doorstart maken’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Dan zie ik al gebeuren dat de verzekeraars het in hun contracten gaan vastleggen dat je die toestemming geeft: anders geen verzekering. Het wordt hoog tijd dat de 2e Kamer doet wat ze behoort te doen: de vrijheden van de burgers bewaken. Nu hing dat aan het draadje van de 1e Kamer.

  2. Lees alle reacties
  3. Dat wordt een flinke brief dan. Misschien wordt de burger hierin ook verteld dat zijn gegevens al lang door de verzekeraars op een grote hoop gegooid worden waarvoor toestemming niet wordt gevraagd. Omdat iedereen zich verplicht moet melden hebben we hier een prachtig begin van een landelijke bron met medische informatie van alle burgers. De beveiliging van de gegevens is vast marktconform.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.