Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Huisartsen Nijmegen zijn voor EPD

Annelies Vermeulen
De Centrale Huisartsenpost in Nijmegen hoopt dat de Eerste Kamer vandaag besluit voor invoering van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Uitstel betekent volgens de CHN dat een belangrijke stap vooruit in de patiëntenzorg op de huisartsenpost niet wordt gezet.
Huisartsen Nijmegen zijn voor EPD

De Nijmeegse huisartsenpost, een voorziening voor de hele regio, slaakt de noodkreet vlak voor een nieuw debat over het EPD in de Eerste Kamer vandaag.

Koploper

Nijmegen is met nog vijf andere regio’s ‘koploper’ met invoering van EPD’s en kan al patiëntengegevens uitwisselen met huisartsen elders in het land. Volgens ict-architect en huisarts Herman Levelink van CHN is het systeem nooit waterdicht. “Maar het wordt in elk geval beter dan nu. In zorginstellingen hangen de toegangscodes overal aan de balies. Met het EPD moet je aan allerlei strenge veiligheidsvoorschriften voldoen, wil je het inzien.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Klink: ‘Landelijk epd kan niet stopgezet worden’

‘Eerste Kamer stopt epd’

Eerste Kamer legt volgende week epd stil

1 REACTIE

  1. Mevrouw Borghuis (directrice van de CIHN) is voorstander van het EPD. In de regio bekend, betwijfel ik of de grote meerderheid van de huisartsen voorstander is van het EPD.
    De kop van het artikel had moeten luiden: “De Centrale Huisartsenpost Nijmegen is voor het EPD.”

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.