Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Humanitas leeft normen niet na’

Redacteur Zorgvisie
Stichting Humanitas Rotterdam moet de zorg in een aantal verpleeghuizen verbeteren. Dat stelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) na onderzoek bij vier verpleeghuizen.
Humanitas400.jpg
Fotolia.

Een van de Rotterdamse verpleeghuizen van Humanitas stond sinds vorig najaar onder verscherpt toezicht. De IGZ stelde toen vast dat er structurele tekortkomingen waren in de zorg die daar werd geleverd en dat de gewenste verbeteringen niet snel genoeg werden doorgevoerd. Het verscherpte toezicht wordt nu opgeheven, maar de tekortkomingen moeten van de IGZ wel binnen negen maanden worden opgelost. Daarom geeft de inspectie nu een ‘aanwijzing’.

Normen naleven
Niet alleen in Akropolis, ook in de verpleeghuizen De Wetering, De Leeuwenhoek en De Steenplaat is de zorg volgens de IGZ tekortgeschoten. Een aantal ‘essentiële normen’ wordt niet nageleefd, de samenwerking tussen de professionals is niet goed, de administratie schiet tekort en niet alle incidenten en gevaarlijke situaties worden gemeld. Doordat medewerkers bovendien niet voorzichtig of goed genoeg omgaan met medicijnen, lopen cliënten in de verpleeghuizen gevaar, stelt de IGZ. Zo is er het risico dat de patiënten een medicijn krijgen dat over de datum is.

Humanitas verbeteren
De stichting krijgt negen maanden om de zorg in de vier verpleeghuizen te verbeteren. De IGZ is over enkele zaken, zoals cliëntgerichtheid, wel tevreden, maar komt de komende maanden nog onaangekondigd langs voor een inspectie.

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.