Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Icare stapt toch weer in thuishulp

Thuiszorg Icare verkocht acht jaar geleden al zijn huishoudelijke hulp-activiteiten. Nu stapt Icare weer in de thuishulp met een minderheidsbelang in De Nieuwe Zorg Thuis. Dat meldt Dagblad van het Noorden.
Fotolia

Icare is het grote thuiszorgbedrijf dat is voortgekomen uit Thuiszorg Drenthe en deel uitmaakt van de holding Espria. Van oudsher voerde Icare alle soorten thuiszorg uit, meldt het Dagblad van het Noorden. Maar acht jaar geleden besloot de directie van de holding alle huishoudelijk hulp te verkopen. Er viel vanwege de lage tarieven te weinig te verdienen met thuishulp en de samenhang met andere activiteiten zoals wijkverpleging viel ook wel mee.

Samenwerken
De Nieuwe Zorg Thuis is een klein thuiszorgbedrijf, oorspronkelijk uit Overijssel, dat vooral actief is op het gebied van huishoudelijke thuiszorg. Het heeft intussen vestigingen in tal van plaatsen in het Noorden. Volgens beide partijen is het nu de gemeenten de welzijnswet Wmo uitvoeren wel weer handig om samen te gaan. ‘We kunnen samenwerken om problemen in de wijk aan te pakken’, zegt Dennis van Achthoven van Icare in de krant. Voorzitter van de cliëntenraad van Icare, Jan de Bruin, vindt het handig voor de cliënten. ‘Mensen die langer zelfstandig blijven wonen, hebben ondersteuning nodig voor bijvoorbeeld het huishouden, maar ook hulp bij persoonlijke verzorging of verpleegkundige zorg. Door de handen definitief ineen te slaan kan Icare ervoor zorgen dat er continuïteit in de zorg wordt geboden.’

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.