Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ict-leveranciers zijn voor landelijk EPD maar vinden wet te rigide

Mario Gibbels
OIZ, de vereniging van ict-bedrijven die actief zijn in de zorgsector, is overtuigd van de meerwaarde van een landelijk EPD maar vindt dat het huidige EPD-wetsvoorstel is gebaseerd op rigide specificaties die niet worden gedragen door leveranciers. Dat schrijft OIZ in een stuk dat ze als uitgangspunt gebruikt bij de expertmeeting over het EPD die aanstaande woensdag in de Eerste Kamer plaatsvindt.

Verder stelt OIZ dat de functionaliteit van het landelijk EPD met name is gericht op gegevensuitwisseling en onvoldoende op procesondersteuning. Bovendien zijn er volgens de vereniging nog grote beveiligingsvraagstukken.

Aanbevelingen

OIZ beveelt onder meer aan om de AORTA in te richten voor de gegevensuitwisseling tussen zowel individuele zorgaanbieders als regionale schakelpunten; open standaarden te benoemen en ruimte te bieden aan een verscheidenheid van EPD’s en personal health records. OIZ is een van de partijen die is uitgenodigd voor de expertmeeting in de Eerste Kamer. Andere genodigden zijn onder meer de KNMG, de LHV, het comité Wake Up, de KNMP, de NPCF, de NVZ, het CBP en de Consumentenbond. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.