IGJ: ‘Zorg van 14 crisisdiensten op orde, maar personeelsbezetting blijft kwetsbaar’

De zorg bij 14 bezochte crisisdiensten is goed en veilig. De instellingen zijn 24/7 bereikbaar en hebben deskundige medewerkers ter beschikking. Toch blijft de personeelsbezetting kwetsbaar en is de drempel voor incidentenmelding bij agressie hoog. Dat concludeert de IGJ in een rapportage.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ggz, crisisdiensten
Foto: VadimGuzhva / stock.adobe.com

De inspectie heeft 14 crisisdiensten verspreid over het land bezocht tussen september 2017 en mei 2018. Bezochte instellingen zijn onder meer Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam, Altrecht Utrecht, Antes Rotterdam en Parnassia Den Haag.

Beschikbaarheid

De bezochte crisisdiensten voldoen over het algemeen aan de huidige veldnormen om goede en veilige zorg te bieden. Alle zorginstellingen zijn tijdens de bezoeken 24/7 bereikbaar en beschikbaar. De richtlijnen, protocollen en werkinstructies geven richting aan het werk van de medewerkers. Ook is er bij de medewerkers veel aandacht voor risicotaxatie op suïcidaliteit en agressie. Daarnaast is de personele bezetting veelal op orde en de medicatieveiligheid

0
447

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.