Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ geeft Aafje een aanwijzing

Redacteur Zorgvisie
Stichting Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels heeft een aanwijzing gekregen van de IGZ. De Rotterdamse zorgorganisatie had de cliëntendossiers in de verpleeghuizen niet op orde en stuurde volgens de IGZ niet genoeg op het verbeteren van de kwaliteit.
Nee-Panthermedia-400.jpg
Foto: Panthermedia

Aafje krijgt zes maanden de tijd om de zorg te verbeteren. De IGZ bracht tussen maart 2015 en januari 2017 verschillende bezoeken aan de verpleeghuizen en locaties waar mensen vanuit een Volledig Pakket Thuis zorg ontvangen.

Onvoldoende volgens IGZ
Bij alle bezoeken scoorde Aafje op meerdere punten onvoldoende. Zo had de organisatie geen goede kwaliteitscyclus, stelt de IGZ, waarbij het beleid, de procedures en werkwijzen eens in de zoveel tijd geëvalueerd, en zo nodig bijgesteld, worden. ‘Uit het feit dat een dergelijke cyclus binnen Aafje onvoldoende aanwezig is, concludeert de inspectie dat de raad van bestuur de afgelopen jaren in onvoldoende mate zijn verantwoordelijkheid heeft genomen.’

Dossier Ouderenzorg In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.