Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ geeft verpleeghuizen uitleg over ‘zwarte lijst’

Marit van Os
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) stuurt de 150 verpleeghuizen die op een lijst van zwak presterende zorginstellingen staan een brief met tekst en uitleg. Dat heeft de dienst donderdag laten weten aan staatssecretaris Martin van Rijn (VWS).
inspectie400.jpeg

De publicatie van de lijst leidde begin deze maand tot veel ophef. Verpleeghuizen noemden de IGZ-lijst achterhaald en vinden dat ze onterecht negatief in het nieuws kwamen. De Tweede Kamer vroeg om een geactualiseerde lijst en die moet er in oktober zijn. In de brief krijgt elke zorginstelling een toelichting op het oordeel van de inspectie en wordt het vervolgtraject uitgelegd. De IGZ belooft bovendien de betrokken instellingen tijdig te informeren over eventuele veranderingen in het oordeel. Inspecteur-generaal Ronnie van Diemen schrijft dat in de geactualiseerde lijst en in toekomstige analyses de IGZ publiekelijk en openbaar zal blijven rapporteren over zwak presterende verpleeghuizen.
Lees hieronder de brief

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.