Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ heft verscherpt toezicht Amphia op

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Amphia Ziekenhuis staat niet meer onder toezicht.
amphiaziekenhuis.jpeg

Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg vandaag.

Amphia
Het Amphia Ziekenhuis had het 
Convenant Medische Technologie (CMT) en het Veiligheidsmanagementsysteem (VMS) onvoldoende geïmplementeerd. Dit gaf risico’s voor de patiëntveiligheid. De afgelopen maanden heeft de IGZ vastgesteld dat het Amphia Ziekenhuis voldoende voortgang maakt. De verbetermaatregelen moeten voor 1 januari 2017 zijn afgerond. 

IGZ
Eind mei dit jaar zette de IGZ het ziekenhuis in Breda en Oosterhout onder verscherpt toezicht. Er waren tekortkomingen in de patientveiligheid. Met name de bereiding van de high riskmedicatie door apotheek en de toediening op afdelingen voldeed niet aan de normen. Het ziekenhuis stond al sinds februari onder toezicht. Sinds 21 november is het toezicht opgeheven. 

Dossier patientveiligheid
Patiënten en cliënten moeten kunnen rekenen op veilige zorg. Soms gaan er dingen mis en dat leidt tot incidenten en calamiteiten. Zorginstellingen zijn verplicht calamiteiten te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Evenals een patiënt of diens naaste kan de Inspectie een tuchtzaak aanhangig maken.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.