Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ houdt toezicht bij Zorgcentra De Betuwe

Vanwege problemen bij locatie Lingewaarde in Tiel houdt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) toezicht bij Zorgcentra De Betuwe. Dat schrijft het regionaal dagblad De Gelderlander.
IGZ houdt toezicht bij Zorgcentra De Betuwe

De cliëntenraad van Zorgcentra De Betuwe wendde zich al eerder tot de rechter. In de krant noemt de raad vooral het gebrek aan communicatie als een van de redenen. Daarnaast zijn er zorgen over de begroting en worden er vraagtekens gezet bij de zorg.

Nachtdienst

Woordvoerder Wouter van der Horst van de Inspectie in De Gelderlander: “We zijn al langer op de hoogte van de problemen. Op Lingewaarde is er sprake van een afbouw van een halve arbeidskracht in de nacht en daarmee zou de verpleeghuiszorg in de problemen kunnen komen. We hebben dat besproken met de raad van bestuur en daar is een verbeterplan op losgelaten. We zitten er strak bovenop. We hebben het gevoel dat ook de raad van bestuur die verbeterstappen wil zetten. Over een paar maanden gaan we opnieuw toetsen.” Als er geen verbeteringen worden gesignaleerd, kan dat leiden tot verscherpt toezicht, maar daar is volgens Van der Horst nog geen sprake van.

Cliëntenraad

Bestuurder Ruth Maas vindt niet dat er veel mis is. In de krant: “Ik vind het goed dat de Inspectie erop zit. We zijn blij dat we nu handvatten hebben om aan de slag te gaan. Onze medewerkers zijn erg geschokt door de stap van de cliëntenraad.” Locatiemanager Hans van Pamelen van Lingewaarde zegt dat problemen van de nachtdienst “grotendeels zijn opgelost”. De raad van toezicht zegt zich te aan te sluiten bij het persbericht van de raad van bestuur, waarin Maas zegt de stap van de cliëntenraad te betreuren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees verder:

IGZ heft verscherpt toezicht Philadelphia op

Inspectie controleert Zorgbalans ook onverwacht

IGZ: Directie Zorghoeve Diogenes moet terugtreden

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.