IGZ kan zorgbestuurders vervangen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kan met ingang van 1 januari een ministeriële aanwijzing geven aan falende zorgbestuurders. Als ‘ultimum remedium’ kan de aanwijzing ook inhouden dat de raad van bestuur of raad van toezicht van een zorginstelling wordt vervangen.
inspectie400.jpeg
Foto: igz

Met het nieuwe beleidskader ‘Goede zorg vraagt om goed bestuur’ geven minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn van VWS vandaag een nieuwe impuls aan de beleidsagenda voor goed bestuur in de zorg. Belangrijkste wijziging is het vergroten van de slagkracht van de IGZ. Vanaf deze maand is de IGZ gemandateerd tot het geven van aanwijzingen op de grond van artikel 27 van de kwaliteitswet Wkkgz. Daarmee is de inspecteur-generaal bevoegd namens de minister een aanwijzing te geven. De IGZ hoeft dan niet eerst aan de minister of staatssecretaris een advies uit te brengen tot het geven van een

0
48

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.