Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ keurt behandelingen Radboud goed

MAARSSEN - De IGZ ziet geen reden om de dotterbehandelingen in het UMC St Radboud niet voort te zetten. Dit meldt de inspectie op haar site. Op bevel van de inspectie zijn er met Nijmeegse ziekenhuis afspraken gemaakt over de dotterbehandelingen.

Met het Catharina ziekenhuis in Eindhoven loopt de afspraak dat daar geopereerd kan worden, als dat na een dotterbehandeling nodig is. Dit ziekenhuis ligt binnen 90 minuten reisafstand van het UMC St Radboud ziekenhuis. Het St Radboud moet daarvoor eerst beoordelen of een patiënt vervoerbaar is. Wanneer een patiënt onaanvaardbare risico’s loopt bij vervoer naar een ander ziekenhuis, moet het St Radboud op operatie zelf uitvoeren.

Noodzakelijk

Afgelopen week moest een patiënt naar het Catharina ziekenhuis in Eindhoven worden vervoerd, omdat tijdens een dotterbehandeling het noodzakelijk bleek dat de patiënt geopereerd moest worden. Deze patiënt is succesvol en zonder complicaties geopereerd. (IGZ)

Lees meer over het St Radboud:

Inspectie besluit over hartoperaties Radboud

UMC St Radboud hervat hartoperaties

Radboud en faculteit verder als UMC

Radboud opereert één patiënt per dag

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.