Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

IGZ laat cardioloog uit artsenregister schrappen

De Amsterdamse cardioloog Bialoglowski mag zijn werk definitief niet meer uitvoeren en is door de tuchtrechter uit het artsenregister geschrapt. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bekendgemaakt. Vorig jaar heeft de IGZ de cardioloog al gesommeerd zijn werk te staken.
IGZ laat cardioloog uit artsenregister schrappen
Foto: IGZ

De doorhaling uit het register van Bialoglowski is per direct ingegaan. Bialoglowski kan echter nog wel tegen deze maatregel in hoger beroep gaan.

Stoppen met zorg
In april 2011 heeft de inspectie aan Bialoglowski laten weten dat er grote zorgen zijn over de kwaliteit van zijn zorg. De cardioloog heeft toen te kennen gegeven direct te stoppen met zorg. Per 1 maart 2012 zou Bialoglowski zijn hele praktijk beëindigen. Tijdens onaangekondigde bezoeken heeft de inspectie vastgesteld dat de praktijk inderdaad gesloten was.

Tuchtrechter
Naar aanleiding van een melding op 7 september 2012 van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) dat Bialoglowski toch weer praktijk zou houden, heeft de inspectie dezelfde dag onderzoek ingesteld. Naar aanleiding van dit bezoek is de zaak naar de tuchtrechter gegaan. De IGZ schrijft: ‘De inspectie trof een chaos aan in zijn praktijk. Zo lagen er stapels dossiers, losse documenten met patiëntengegevens en uitkomsten van onderzoeken zonder vermelding van NAW-gegevens van de patiënt. Uit ondermeer het afsprakenboek bleek dat de cardioloog toch weer patiëntencontact heeft gehad, ondanks zijn eerdere toezeggingen aan de inspectie. Ook heeft hij cardiologische onderzoeken uitgevoerd zoals het maken van ECG’s en recepten uitgeschreven. Bij dit voorschrijven consulteerde Bialoglowski geen patiëntendossiers en legde hij de voorschriften niet vast in dossiers.’

1 REACTIE

  1. Zo komt de igz weer eens positief in het nieuws en maakt verder Nivel-onderzoek overbodig ? ? Het potje ‘ onderzoek ‘ is dus nu wel aangewend voor misstanden in de ZORG en niet voor , mijns inziens overbodig geldslurpend , ‘ onderzoek’ naar het eigen imago .

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.