Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ reikt prijs voor patiëntveiligheid uit

De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat volgend jaar een patiëntveiligheidsprijs uitreiken aan een initiatief dat een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd om de zorg voor patiënten veiliger te maken. Alle aanbieders van zorg of medische producten of preventie in Nederland kunnen in aanmerking komen voor de prijs.

“Met ons risicogestuurde toezicht richten we ons op de negatieve aspecten, nu willen we ook positieve prestaties belonen”, zegt IGZ-voorlichter Marijn Weelen. “Hier kunnen andere zorgaanbieders een voorbeeld aan nemen.” De patiëntveiligheidsprijs is een symbolische prijs. “Een schouderklopje van de inspectie.” De precieze uitwerking van de prijs wordt nog verder uitgewerkt.

IGZ patiëntveiligheidssymposium

Inspecteur-generaal Gerrit van der Wal kondigde de prijs aan in zijn toespraak op het jaarlijkse IGZ patiëntveiligheidssymposium, dat dit keer in het teken stond van veiligheid in de eerste lijn. In 2009 wordt de prijs voor het eerst uitgereikt. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Van der Wal: ‘Meer aandacht voor veiligheid medicatie’

Hans Janssen inspecteur-generaal gezondheidszorg

Klink: ‘Bestuurders verantwoordelijk voor veiligheid zorg’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.