Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ stuurt buitengewoon inspecteur naar Ruwaard van Putten

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft per 21 december 2012 Peter Holland als buitengewoon inspecteur benoemd. Hij versterkt het team dat verscherpt toezicht uitvoert op het Ruwaard van Puttenziekenhuis.
IGZ stuurt buitengewoon inspecteur naar Ruwaard van Putten

De benoeming komt voort uit de zorgelijke situatie bij het ziekenhuis en is ten minste voor de duur van het verscherpt toezicht. Daarnaast speelt mee de intentieverklaring die het Ruwaard heeft ondertekend met het Ikazia ziekenhuis, het Maasstad ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda ziekenhuis, met als oogmerk dat het Ruwaard als satellietziekenhuis kan blijven voortbestaan.

Zelfstandig blijven niet langer mogelijk

Het Ruwaard van Puttenziekenhuis stelt vast dat het bestaan als zelfstandig ziekenhuis niet langer mogelijk is. De instelling heeft de intentie om hiermee een stap te zetten om ook in de nabije toekomst veilige zorg voor patiënten in de regio te waarborgen. Deze ontwikkeling vraagt om specifieke expertise bij het toezicht.

Buitengewoon inspecteur

Holland controleert of de verbetermaatregelen daadwerkelijk worden opgevolgd. Op deze wijze kan scherp worden toegezien op de randvoorwaarden voor veilige zorg in het Ruwaard van Puttenziekenhuis. Hij zal zijn bevindingen rechtstreeks rapporteren aan de Inspecteur-generaal. De buitengewoon inspecteur heeft alle taken en bevoegdheden die bij het Staatstoezicht passen.

Ervaring Peter Holland

Peter Holland werkte 15 jaar als gynaecoloog en was 17 jaar bestuurder in respectievelijk de voorloper van het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch en in het Rijnstaete ziekenhuis in Arnhem. Holland was voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG). Hij is lid van de raad van toezicht van de Universiteit Nijmegen en het Radboud ziekenhuis en van de Gelreziekenhuizen.

Toezicht Ruwaard van Putten

Het ziekenhuis werd half november onder verscherpt toezicht gesteld nadat een onderzoek aantoonde dat het aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie in 2010 erg hoog was.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.