Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

IGZ verbaasd over weigering verpleeghuizen

Verpleeghuizen schorten de uitgifte van kwaliteitsgegevens aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) nog verder op. Dat schrijft directeur Jan de Vries van brancheorganisatie ActiZ in een brief aan inspecteur-generaal Ronnie van Diemen van de Inspectie.
care400.jpg

Tijdens de algemene ledenvergadering in september

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Methodisch werken is geborgd in het beroepsprofiel van de verzorging en verpleging en in methodische leerlijnen op de scholen (ROC's). Daarover hoeven we het toch niet meer te hebben? De lijstjes van de inspectie refereren daaraan. En nog een stapje verder hier en daar ten aanzien van vrijheidsbeperking vanuit de benadering van patiënt denken naar mens denken. Daarmee verandert de bejegening en het gesprek met de klant; weten we wie de klant is als persoon met welke waarden?
   Een medewerker een diploma laten behalen is 1 maar kennis in de praktijk brengen en behouden is twee.
   Kennelijk lukt het zorginstellingen onvoldoende om de kennis in de dossiers vanuit de juiste context (wie is de klant en welke regels gelden in de opleiding en in de maatschappij en heb ik dan de juiste benadering ingezet) verzilverd te zien worden. En daar is de klus te doen! Voor en met de medewerkers op de werkvloer. Inhoudelijk (instrumenteel) en randvoorwaardelijk (voldoende personeel tov indicatie)
   Het is een essentiële misser wanneer je deze werkelijkheid niet kunt of wilt erkennen.

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.