IGZ verbaasd over weigering verpleeghuizen

Verpleeghuizen schorten de uitgifte van kwaliteitsgegevens aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) nog verder op. Dat schrijft directeur Jan de Vries van brancheorganisatie ActiZ in een brief aan inspecteur-generaal Ronnie van Diemen van de Inspectie.
care400.jpg

Tijdens de algemene ledenvergadering in september hebben de leden van ActiZ besloten de aanlevering van kwaliteitsindicatoren aan de IGZ op te schorten. Verpleeghuizen hebben bezwaar tegen de gebruikte kwaliteitsindicatoren. Die zouden leiden tot afvinklijstjes en ranking van verpleeghuizen die geen goed beeld geven van de werkelijke kwaliteit van zorg. Hierop is de deadline voor het aanleveren verschoven naar 14 oktober.

Wringen
Uit een brief van 6 oktober in bezit van Zorgvisie blijkt dat ActiZ de aanlevering van kwaliteitsindicatoren nu nog verder wil uitstellen. Jan de Vries schrijft: ‘Wij verzoeken de IGZ in te stemmen met een verdere opschorting van de

2
38

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.