Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ werkt met leken-inspecteurs

De inspectie wil onder meer lekeninspecteurs inschakelen bij het beoordelen van de kwaliteit van zorg. Dat voornemen gaat de inspectie nader uitwerken in overleg met patiëntenorganisaties, zoals NPCF.
inspectie400.jpeg
Foto: igz

Het idee voor de lekeninspecteurs komt uit het meerjarenbeleidsplan ‘Gezond Vertrouwen’ dat de inspectie op 14 januari 2016 heeft bekendgemaakt. De IGZ schrijft: ‘Ook in het toezicht zelf krijgt de patiënt een grotere rol: met ingang van 2016 zal de inspectie starten met het inzetten van patiënten, familie en mantelzorger als ervaringsdeskundigen bij inspectiebezoeken. De ervaringen van de patiënt zijn van groot belang bij het oordeel van de inspectie. Zo gebruikt de inspectie een methode waar de inspecteur tijdens een bezoek de patiënt observeert en/of worden er gesprekken met mantelzorgers of cliëntenraden gevoerd. De inspectie volgt ook in de (sociale) media welke ervaring/verwachting de burger heeft ten aanzien van de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Daarnaast communiceert de inspectie open, toegankelijk en begrijpelijk met de Nederlandse burger.’

Aanmelden
Op dit moment kunnen mensen zich nog niet aanmelden om als leken-inspecteur zorginstellingen te controleren. Zodra het zover is dat belangstellenden zich kunnen melden, zal de inspectie dat bekend maken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.