Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

IGZ wil ‘antibiotica-teams’ in ziekenhuizen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vindt dat elk ziekenhuis een 'antibioticateam' moet krijgen, dat meldt de NOS vandaag. Het doel hiervan is het gebruik van antibiotica verminderen om resistentie te voorkomen.
IGZ wil ‘antibiotica-teams’ in ziekenhuizen
Foto: ANP Sander Koning

Ieder ziekenhuis ziet het aandeel bacteriën dat alleen nog maar gevoelig is voor de laatste lijn middelen voortdurend toenemen. Dat zegt infectioloog Jan Prins van het AMC in een NOS-item. Hierdoor komt het steeds vaker voor dat patiënten niet meer te redden zijn met antibiotica vanwege de resistentie. De IGZ wil daarom dat er antibiotica-teams voor alle ziekenhuizen komen. Deze teams zien er op toe dat artsen alleen antibiotica toedienen als het echt nodig is en dat er zo min mogelijk middelen gebruikt worden. Uit een pilot met een antibiotica-team in het Zuiderzee ziekenhuis in Lelystad, blijkt de aanpak niet alleen beter te zijn voor de patiënt maar ook geld te besparen. De IGZ hoopt dat minister Schippers van VWS binnen een jaar beslist om de antibiotica-teams te verplichten voor ieder ziekenhuis.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.