Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IJsselheem stelt Karin Leferink als nieuwe bestuurder aan

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
De raad van toezicht van Woonzorgconcern IJsselheem heeft Karin Leferink per 1 juli 2018 tot nieuwe bestuurder benoemd. Zij volgt hiermee Helene Wüst op, die per 1 juli werkzaam is bij het Erasmus MC.
Woonzorgconcern IJsselheem heeft nieuwe zorgbestuurder benoemd
Foto: IJsselheem

De nieuwe bestuurder van IJsselheem heeft een achtergrond als verpleegkundige. Na haar opleiding HBO-v is Karin Leferink negen jaar werkzaam geweest als wijkverpleegkundige in de regio Enschede-Haaksbergen en als senior-adviseur in de eerstelijnszorg. Later heeft zij het masterdiploma Master management & Innovation behaald.

Zorgbestuurder

Leferink is in 2010 in dienst getreden bij het Medisch Spectrum Twente, waar zij een aantal beleids- en managementfuncties vervulde. Sinds 2016 is zij directeur Zorg bij zorgorganisatie Sensire. Samen met de directeur Servicebedrijf en de bestuurder vormt zij het directieteam van Sensire.

IJsselheem

Marja van Strien, voorzitter van de raad van toezicht van IJsselheem, is blij met de benoeming van Karin Leferink. ‘Met de komst van Karin krijgen we een bestuurder die de praktijk van het werk heel goed kent, maar ook ervaring meebrengt op verschillende beleids- en managementniveaus in zorgorganisaties.’ Volgens de voorzitter heeft de nieuwe bestuurder een passie voor de ouderenzorg. ‘Ik heb er dan ook veel vertrouwen in dat IJsselheem zich onder haar leiding verder gaat doorontwikkelen.’

Huidig zorgbestuurder Helene Wüst gaat per 1 juli bij het Erasmus MC aan de slag. Karin Leferink volgt haar dan als nieuwe bestuurder op.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.