Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IJsselland Ziekenhuis gesloten na zuurlek

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Ijsselland Ziekenhuis is een halve dag gesloten geweest vanwege een lekkend vat ontsmettingsmiddel in het magazijn. Zeven mensen zijn behandeld vanwege ademhalingsproblemen.
IJsselland_5_RECHTS.jpg

Een verwarde man heeft mogelijk de zuurlekkage veroorzaakt. De politie heeft de 25-jarige man uit Gouda in zijn woning opgepakt. De man werkte als uitzendkracht in het ziekenhuis. Onderzoek moet nog duidelijk maken of opzet in het spel was.

Lekkend vat
Vanochtend om half 9 heeft een incident plaatsgevonden bij de goederenontvangst van het IJsselland Ziekenhuis. Twee medewerkers hebben het ontsmettingsmiddel perazijnzuur ingeademd en zijn overgebracht naar de spoedeisende hulp, zo zei een woordvoerder van de veiligheidsregio. Inmiddels is gebleken dat nog vijf mensen ademhalingsklachten hebben gekregen. Twee afdelingen van het ziekenhuis boven het magazijn zijn uit voorzorg ontruimd. De patiënten zijn overgebracht naar een andere afdeling. 

Gesloten
Het ziekenhuis is gesloten geweest tot 13.30 uur. Patiënten zijn zoveel mogelijk telefonisch geïnformeerd. De vrijgekomen stof is opgeruimd en het ziekenhuis is zo goed mogelijk geventileerd. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.