Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IJsselmeerziekenhuizen krijgt nog één week

Redactie Zorgvisie
Achmea pompt 1,5 miljoen euro extra in de IJsselmeerziekenhuizen om een faillissement te voorkomen voordat adviseur Léon Lodewick zijn toekomstplannen op 28 oktober ontvouwt.

Achmea betaalt 1,5 miljoen euro extra op de al eerder toegezegde 3 miljoen euro. VWS stelt zich garant voor 1,5 miljoen euro. Ook de gemeente Lelystad heeft een bedrag toegezegd.

Failliet

Zonder het extra geld bestond het risico dat het ziekenhuis failliet zou gaan voordat onafhankelijk adviseur Léon Lodewick, die namens alle betrokken partijen de toekomst inventariseert, zijn plannen presenteert op 28 oktober. Hoe het daarna verder moet met het ziekenhuis is niet duidelijk.

Private ondernemers

Ondertussen lopen private partijen zich warm voor een overname. Directeur Aysel Erbudak van het geprivatiseerde Amsterdamse Slotervaartziekenhuis gaf in het tv-programma Pauw en Witteman te kennen het ziekenhuis niet met schulden te willen overnemen, maar wel bereid te zijn hulp te bieden. Eerder gaf zorgondernemer Loek Winter al aan interesse te hebben in de IJsselmeerziekenhuizen.

Vorige week maakte het consortium ‘Ons Ziekenhuis IJsselmeer’ bekend het ziekenhuis zonder schulden te willen overnemen. Het consortium, dat bestaat uit Ons Ziekenhuis en Orange Cure, wil met hetzelfde personeel en dezelfde medische staf een gezonde organisatie opzetten. Orange Cure was enkele jaren geleden ook in de race om het Slotervaartziekenhuis te kopen. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Flevolanders zetten zich in voor IJsselmeerziekenhuizen

Strijd tegen het poldersentiment

Klink moet niet investeren in IJsselmeerziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.